Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Κουτσό

Φίλος είναι εκεί που γκρινιάζεις ελεύθερα. Γενικά μια γεροντίαση την είχα από πάντα. Βγαίνει σε διάφορες βερσιόν και χρώματα αλλά οι φίλοι μου ξέρουν ότι τον τελευταίο καιρό με ταλαιπωρεί πιο πολύ ένας πόνος που δεν με αφήνει, κυριολεκτικά, να σταθώ: ο πόνος στο αριστερό μου πόδι.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Οι δικές μας συνήθειες

Υπάρχουν εμπειρίες που σε σχηματίζουν ως άνθρωπο πιο βίαια και πιο δυνατά από ό,τι η συνήθη καθημερινότητά σου.  Μία από αυτές τις εμπειρίες είναι το δρομολόγιο των 23.59 του ΚΤΕΛ Κατερίνης (στάση Κέντρο Υγείας) για Αθήνα (στάση Λιοσίων).

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Γραντζουνιές

Όταν θα γίνεις γάτος,
θα σε τυλίγω σε μια γαλάζια κορδέλα ίσα για να σε βλέπω να παλεύεις μαζί της.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Μπουγάδα

Σήμερα που κατέβαινα με τα πόδια στη δουλειά, εκεί στην πλατεία πέτυχα μια γιαγιά που φώναζε “Γεωργία! Γεωργία!” σε ένα μπαλκόνι, ξανά και ξανά, επαναληπτικά, σαν κουκουβάγια.
Αργότερα, κάπου στα μισά της Ιπποκράτους, ακούμπησα σε έναν τοίχο για να δέσω το κορδόνι μου. Λογικά θα λέρωσα το παλτό μου, αλλά ποιος νοιάζεται, εγώ να μην πέσω ήθελα.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Κάθε ελεύθερος άνθρωπος;

Με μεγάλη λύπη και έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσε ο χρυσαυγίτης δημ. σύμβουλος Δημήτρης Μακρής κατά του συμφώνου συμβίωσης. Είναι απορίας άξιο το πώς ένα τόσο εχθρικό και ντροπιαστικό κείμενο, με αναφορές σε “κίναιδους” και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων” κατάφερε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποτελέσει την επίσημη έκφραση της πόλης μας για το ζήτημα.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Στον ύπνο μου βλέπω όνειρα ότι κοιμάμαι

Ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα με τα όνειρα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα ξεχνάμε λίγη ώρα αφότου ξυπνήσουμε. Ίσως θα είχε πλάκα, κάποια στιγμή, να γράφαμε μια “Ωδή στα όνειρα που κάνεις δεν θυμάται πια”. Ωστόσο, υπάρχουν όνειρα ή εφιάλτες που τους θυμάσαι χρόνια ολόκληρα αφότου τα βρήκες μπροστά σου την πρώτη φορά.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Σεραφείμ

Πριν μερικές εβδομάδες, όπως λένε και στις σειρές, I met someone. Είχα ανέβει στο Αίθριο στο Μαρούσι για ένα ραντεβού. Βασικά ήταν τόσο εμπειρία αυτή η γνωριμία που το σημείωσα αμέσως, μισό να το βρω.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Στο σχολείο

Έχω ανακαλύψει ότι έχω ανάγκη να τρώω ξύλο από ανθρώπους που εμπιστεύομαι να με βάλουν στη θέση μου. Και είναι μεγάλο κρίμα να θες και να μη βρίσκεις δάσκαλο.
Προσπαθώ να μπαίνω συνεχώς σε μια διαδικασία μάθησης που με εξασκεί στο να χαμηλώνω την αίσθηση ότι ξέρω και μπορώ τα πάντα.

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Σε αναζήτηση συχνότητας

Αν γυρνούσαμε λίγο πίσω στην ιστορία, θα μπορούσαμε να ψηλαφήσουμε τους λόγους για τους οποίους το ραδιόφωνο καθιερώθηκε ως μαζικό μέσο επικοινωνίας:

Κατηγορίες
Αχαρτογράφητα

Πιο πολύ

Πιο πολύ σε αναζητώ εκεί που δεν το περιμένω.
Όταν δεν μπορώ να είμαι αγρίμι κι ησυχάζω.
Όταν είμαι χορτάτος, ξεκούραστος, φρέσκος, καθαρός. Όταν δεν κλείνω τα μάτια για να ξεφύγω αλλά τα αφήνω από τη ζήλια και την προσμονή να σε δω.
Όταν αδειάζει το κεφάλι μου, το τελευταίο πράγμα που μένει μέσα είσαι εσύ.