Θάρρος και Αλήθεια

Home » Θάρρος και Αλήθεια
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η αφορμή για αυτό το κείμενο δόθηκε μέσα από το Birdman, με τον Baster Keaton. Η ταινία από μόνη της είναι μία από τις ωραιότερες θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε σε έναν κινηματογράφο. Υπάρχει, λοιπόν, αυτή η σκηνή που δύο από τους ήρωες προσπαθούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους παίζοντας Θάρρος ή Αλήθεια, ανταλλάσσοντας ο ένας με τον άλλον τη μοναξιά τους και ενσωματώνοντάς την, είτε σε αυθόρμητες πράξεις αυθάδειας σε περαστικούς, είτε σε στιγμιαίες αποκαλύψεις των χαρακτήρων τους. Δε λέω περισσότερα, να πάτε να τη δείτε.

Θα είχε πλάκα να δούμε πόσο οι άνθρωποι παίζουν ακόμα αυτό το παιχνίδι, έστω και μόνο ως… παιχνίδι. Με ένα γρήγορο search θα βρείτε το αντίστοιχο app σε iOS, Android και φυσικά σε επιτραπέζιο για όλη την οικογένεια. Βγήκε και σε τραγούδι του Χατζηγιάννη, αλλά link για αυτό δεν θα βρείτε εδώ.

Οι Λατίνοι πρόγονοι αναφέρονται, επίσης, στη φράση “Audentes Fortuna Iuvat”, δηλαδή “Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς”. Εκτός του ότι δεν συνάντησα καμία τύχη στους πιο καλούς και δυνατούς ανθρώπους αυτού του κόσμου, νομίζω ότι η φράση είναι αρκετά προσβλητική και για την ίδια την Αλήθεια.

Πολλές φορές μία αλήθεια μπορεί να είναι από μόνη της αρκετά τρομακτική και να χρειάζεται αρκετό θάρρος για να την σηκώσεις. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι υπάρχει μία ενοχλητική προκατάληψη υπέρ του θάρρους, λες και οι φοβιτσιάρηδες κατουρήσαμε στο πηγάδι.

Κάθε πρόκληση θάρρους κρύβει μέσα της μια μικρή αλήθεια. Για παράδειγμα, σε έναν σεμνότυφο θα του ζητούσαμε να κάνει τον νταή, από έναν ντροπαλό να φιλήσει έναν άγνωστο στο δρόμο. Από την άλλη, αν δεν έχεις το θάρρος να υπερασπιστείς την αλήθεια σου, δεν μπορείς να την πας και πολύ μακριά.

Κάποιες φορές εύχομαι να μπορούσα να οδηγήσω.
Μπορεί να κάνω και λάθος.

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.

Αυτό είναι ένα affiliate link. Αν πατήσετε στο banner και κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία, εγώ βγάνω κάποια λίγα λεφτάκια. Δεν χρειάζετε να το πατήσετε εάν δε θέτε hosting, αλλά ούτε εγώ κερδίζω κάτι αν το πατήσετε και τελικά δεν κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία. Καλά να ‘μαστε.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες:

Σχόλια

2 απαντήσεις στο “Θάρρος και Αλήθεια”

 1. dtzortzis42 Avatar
  dtzortzis42

  “λες και οι φοβιτσιάρηδες κατουρήσαμε στο πηγάδι”
  Πολύ καλό!

 2. dtzortzis42 Avatar
  dtzortzis42

  Επίσης, για πολύ ωραία θεατρική παράσταση στο σινεμά, δες το Venus in Furs, είναι πολύ καλό! Το βλέπω ξανά αν θες 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *