Μια φράση klein blue

Αυτό που βλέπετε εδώ είναι του International Klein Blue. Είναι ένα χρώμα πολύ συγκεκριμένο και μοναδικό σε ολόκληρο κόσμο, δημιούργημα του Γάλλου εικαστικού Yves Klein (link). Τόσο μοναδικό που ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος αποκλείεται να το βλέπει σωστά γιατί η οθόνη του υπολογιστή του είναι πιο άχρωμη κι από συσκευασία κρουασάν σε περίπτερο τον Αύγουστο.
Εν πάσει περιπτώσει, η ιστορία, όπως την ξέρω εγώ από τη αδερφή μου, έλεγε ότι ο Klein έκανε πολύ κόπο να καταλήξει σε αυτό το χρώμα και δεν θα το άλλαζε με τίποτα. Ήταν λες κι ήταν για αυτόν ολόκληρη του η έκφραση, όλα τα συναισθήματα μαζί, σαν να χρειαζόταν μόνο αυτό το ένα χρώμα για να νιώσει τα πάντα.
Πολλές φορές έχω συλλάβει τον εαυτό μου να θυμώνω, να βαριέμαι, να χάνομαι, να μην καταλαβαίνω τίποτα και να απελπίζομαι. Άλλες φορές έχω δίκιο κι άλλες όχι. Αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μπορώ κάθε φορά να συλλέγω όλη μου την σκέψη και την επιθυμία, όλη μου την έκφραση και να την κάνω μια πρόταση που έχει τα πάντα μου μέσα, μια φράση klein blue:
Θέλω να βγω μια βόλτα μαζί σου.

1 σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *