Πολλαπλά μεταλλικά πλακίδια με το λογότυπο του LinkedIn είναι διάσπαρτα πάνω σε ένα γυαλιστερό τραπέζι, προσδίδοντας μια εταιρική και επαγγελματική αίσθηση.

Γιατί αποφάσισα να διαγράψω skills και endorsements στο LinkedIn

Home » Γιατί αποφάσισα να διαγράψω skills και endorsements στο LinkedIn
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το σωστό στήσιμο ενός προφίλ στο LinkedIn είναι αρκετά σκοτεινή υπόθεση. Ειδικά σε αγορές όπως η Ελληνική, όπου η διείσδυση του μέσου είναι ακόμα σε χαμηλό επίπεδο, υπάρχουν ασάφειες και τυφλά σημεία που δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν να καλυφθούν από τα διάφορα best practices guides που κυκλοφορούν κατά καιρούς (ακόμα και από αυτό που διαβάζετε τώρα!).
Μία από τις πονεμένες ιστορίες της πονεμένης ιστορίας που ονομάζεται LinkedIn είναι και η διαχείριση των endorsements, δηλαδή των δεξιοτήτων και των γνώσεων που άλλοι χρήστες του δικτύου έχουν αναγνωρίσει στο πρόσωπό μας. Τα παράπονά μας μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μας δώσει ένα endorsement, για το οτιδήποτε, χωρίς να αξιολογείται καταρχήν αν ο ίδιος γνωρίζει το αντικείμενο και με ποια ιδιότητα (= ένα endorsement διαφέρει από αν προήλθε από έναν εργοδότη μας ή από έναν καθηγητή μας στο Πανεπιστήμιο, από ότι αν μας το έδωσε ένας φίλος ή ένας σημερινός συνάδελφος)
  • Μιας και το πλήθος των endorsement είναι ανάλογο του πλήθους των connections που έχει ο καθένας, βλέπουμε “ψημένους” Sales Directors με λίγες διασυνδέσεις να έχουν τελικά λιγότερα endorsements από ότι εμπορικοί αντιπρόσωποι πρώτης γραμμής με μικρή προϋπηρεσία.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι το LinkedIn, όπως εξάλλου και κάθε κοινωνικό δίκτυο, δεν είναι επίπεδο – έχει κι αυτό τα δικά του βουναλάκια και λακκούβες, και ένας από τους τρόπους να το εκμεταλλευτούμε είναι να προσαρμοστούμε αναλόγως. Με αυτό το σκεπτικό πήρα την απόφαση να κάνω ένα γενναίο ξεκαθάρισμα στα endorsements μου, και για το λόγο αυτό ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τους φίλους μου που με τόση υπομονή τα χτίζαμε τόσο καιρό!

LinkedIn Endorsement
Η αρχική εικόνα των endorsement μου πριν την εκκαθάριση


Τα skill που μοιάζουν ύποπτα, και τελικά ξένα με αυτό που θέλω να βγαίνει προς τα έξω είναι τα παρακάτω:

  • Social Networking/Twitter: Κοινωνική Δικτύωση. ΟΚ. Ότι τι; Βρίσκομαι σε ένα κοινωνικό δίκτυο, και συμμετέχω σε διάφορα άλλα, όπως το Twitter ή το Pinterest. Συν ότι εργάζομαι σε digital agency. Προφανώς και τα πηγαίνω καλά με την κοινωνική δικτύωση, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να σκέφτονται οι άλλοι ότι με χαρακτηρίζει επαγγελματικά. Άρα off.
  • Teamwork: Έχω να το λέω ότι έχω περάσει πολύ καλά στις ομάδες που έχω συμμετάσχει στο φοιτητικό ή στο εργασιακό μου περιβάλλον. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω όπου μπορώ και φυσικά η επιτυχία των κατά καιρούς side-project που έχω συμμετάσχει εξαρτάται από την πολύ καλή συνεργασία με τα άλλα μέλη της ομάδας. Αλλά όπως και να ‘χει, δεν παίζω άσο στο μπάσκετ (thanks Yannis Christopoulos) και δεν κάνω διοργανώνω πια τοπικά φεστιβάλ ροκ μουσικής.
  • WordPress/Joomla/Drupal/Content Management: Κατά την άποψή μου, έχω μία καλή πρώτη γνώση CMS – για παράδειγμα, το spytzo.gr είναι σε WordPress που εγκατέστησα και συντηρώ ο ίδιος. Αλλά σχεδιάζω να μεταφέρω τις δραστηριότητές μου αυτές σε ένα συνεργατικό σχήμα μαζί με φίλους deisgners και developers. Επομένως, δεν είναι κάτι που με αφορά προσωπικά.
  • Creative Writing: Γράφω αρκετά, και κάποιες φορές κάπως καλά. Αλλά δεν είμαι καταρτισμένος στη δημιουργική γραφή, και αν εκδώσω κάποιο βιβλίο δεν θα το προβάλω βασικά από εδώ.

Μπορείτε εδώ να δείτε το προφίλ μου στο LinkedIn μετά και από όλες τις αλλαγές που περιγράψαμε. Επιπρόσθετα, σκέφτομαι να προσθέσω μερικά νέα skills από τη hot λίστα του LinkedIn για το 2013. “Business Intelligence”; Please. 🙂

Ad - Web Hosting from SiteGround - Crafted for easy site management. Click to learn more.

Αυτό είναι ένα affiliate link. Αν πατήσετε στο banner και κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία, εγώ βγάνω κάποια λίγα λεφτάκια. Δεν χρειάζετε να το πατήσετε εάν δε θέτε hosting, αλλά ούτε εγώ κερδίζω κάτι αν το πατήσετε και τελικά δεν κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία. Καλά να ‘μαστε.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *